8,29

Deze verrukkelijke Zonnebloem honing, bekend om zijn enorme hoeveelheid aan pollen is nu uit in/als een creme honing. Nog steeds Rauw , maar smeerbaar.

3 op voorraad

Voeg toe aan favorieten

Beschrijving

Wild About Honey

Wild About Honey in Engeland is opgericht door Rustam Engineer en Tamasin Gilbert. Ze hebben allebei gewerkt als koks, maar ook als kunstenaars en genezers.  Ze hebben een grote passie voor eerlijk voedsel en duurzaam leven. Oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, en na een aantal jaren in de VS, gingen ze op zoek naar een duurzame levensstijl in Portugal.
Ze hadden geen idee over wat ze voor de kost zouden gaan doen, maar waren ervan overtuigd dat, op een of andere manier, er een mogelijkheid zou ontstaan, om hun droom te realiseren.  Het duurde niet lang voordat zij zagen dat in Portugal de lokale rauwe honing werd verkocht langs de kant van de weg, en op markten. Deze rauwe honing werd aangeboden in lege augurken-en jampotjes.
Verrast door de fenomenale kwaliteit en de heerlijke smaak van de honing, namen ze contact op met imkers. De honing wordt al voor eeuwen op een traditionele ambachtelijke manier in de Algarve geproduceerd. Deze ambacht gaat zelfs terug tot de Romeinse tijd.
Het spreekt vanzelf dat de rauwe honing op deze manier geproduceerd en verkocht, maar een klein publiek kon bereiken en Rustam en Tamasin begonnen met deze imkers samen te werken aan de verdere ontwikkeling van de honing voor een grotere markt. En zo werd de basis gelegd voor “Wild About Honey”.