6,49

Verfrissende en krachtig
Deze essentiële olie is op een duurzame manier geproduceerd in Australië, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Eucalyptus is een plant die behoort tot de plantenfamilie Myrtaceae. Het is inheems in Australië en Tasmanië. De olie verspreidt een muntachtige geur met een zwakke honingachtige aroma. 

Exclusief pipet. Je hebt maar één pipet nodig voor meerdere essentiële oliën. Bekijk de pipet hier:
https://gaiagoods.nl/product/pipet-glas-en-natuurrubber/

8 op voorraad

Voeg toe aan favorieten

Beschrijving

Eucalyptusolie kent verschillende toepassingen en medicinale voordelen voor het welzijn van lichaam en geest. De olie wordt ook gebruikt om parfums te maken en als antisepticum om (snij)wondjes te helpen genezen.
Net zoals al onze andere oliën, is ook deze olie zeer geconcentreerd (100% puur). Onze oliën zijn daarnaast op geen enkele manier verontreinigd met chemische middelen. Dit zorgt voor de puur natuurlijke geuren. Laat je verrassen door de intense geuren van onze oliën.

In het kort
Essentiële eucalyptusolie:
– Duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen
– Onze essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd (100% puur)
– Kan ondersteuning bieden bij problemen met de luchtwegen en bij gewrichtspijn
– Kan gebruikt worden in een diffuser
– Kan verwerkt worden in zelfgemaakte verzorgingsproducten
– Kan gebruikt worden bij het maken van je eigen roomspray
– Oplosbaar in olie
– Zonder kunstmatige toevoegingen
– Het flesje is 5 cm hoog en heeft een diameter van 2 cm, met een opening van 1 cm breed
– Bevat 5 milliliter duurzaam geproduceerde eucalyptusolie

Een duurzaam product
De flesjes waarin de oliën bewaard worden, zijn gemaakt van bruin glas. Zo komt de inhoud zo min mogelijk in aanraking met (zon)licht.
Na lang onderzoek, zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een betrouwbare, plastic dop. Dit gezien wij graag de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van onze producten willen garanderen. Essentiële oliën zijn namelijk extreem krachtige middelen. Er zijn op het moment nog geen stoffen bekend die niet door oliën worden aangetast, maar wél in het milieu zullen vergaan. Andere niet-plastic doppen zullen daarom altijd een negatief effect hebben op de oliën.
Om dit product zo duurzaam mogelijk te maken, bieden wij een blijvende actie aan; je kunt 5 lege olieflesjes omruilen voor een volle naar keuze. Op deze manier hopen wij alsnog zo goed mogelijk zorg te dragen voor de aarde.
Wij hebben ervoor gekozen geen druppelinlay aan te bieden en te kiezen voor een nauwkeuriger alternatief; een pipet. Wij verkopen glazen pipetten met een bovenkant van natuurrubber. De glazen pipetten zijn gemakkelijk schoon te maken. De bovenkant van natuurrubber kan in een handomdraai van de glazen pipet worden verwijderd en gemakkelijk weer opnieuw erop worden bevestigd. Hierdoor zijn onze pipetten oneindig te gebruiken.

Ingrediënten eucalyptusolie
100% eucalyptusolie (Eucalyptus globulus)*
*= op een duurzame manier geproduceerd, zonder pesticiden of andere chemische middelen
Koel en droog bewaren.

Herkomst

Australië

Veiligheidsvoorschriften
Sinds 2015 is iedere winkel die essentiële oliën verkoopt verplicht expliciet te vermelden welke gezondheidsrisico’s en voorzorgmaatregelen van belang zijn bij het gebruik van essentiële oliën. Wij hebben alles zo kort en bondig mogelijk samengevat op een bijsluiter. Heb je deze niet (meer)? Dan kun je deze hier downloaden.

Bekijk de uitgebreide veiligheidsvoorschriften hier:
-Essentiële oliën zijn niet oplosbaar in water. Deze oliën kun je verdunnen met plantaardige oliën zoals jojoba-olie, arganolie of avocado-olie.
-Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerde stoffen en moeten worden verdund voordat ze op de huid worden aangebracht.
-Houd essentiële oliën uit de buurt van je ogen. Als contact optreedt, spoel met een neutrale olie en daarna met water.
-Buiten bereik van kinderen en dieren bewaren.
-Niet om in te nemen.
-Essentiële oliën mogen geen goede gezondheidszorg vervangen. Als je onder medisch toezicht staat, raadpleeg dan je arts voordat je essentiële oliën gebruikt. Lees voor gebruik de veiligheidsgegevens van elke essentiële olie.
-Wanneer je lijdt aan astma, epilepsie, een hartaandoening of andere gezondheidsproblemen, overleg dan met jouw arts alvorens essentiële oliën te gebruiken.
-Fototoxische oliën zijn essentiële oliën die, indien aangebracht vóór blootstelling aan de zon, de huid sneller kunnen laten verbranden. Citroen en sinaasappel zijn fototoxisch.
-Sommige mensen zijn extra gevoelig voor essentiële oliën. Het is daarom aan te raden om eerst een kleine hoeveelheid uit te testen op je huid.
-Als huidirritatie of een allergische reactie optreedt, stop dan onmiddellijk met het gebruik. Wrijf niet met water over het geïrriteerde gebied. Hierdoor zal de olie zich verspreiden. Breng eventueel plantaardige olie aan op het gebied; hierdoor zal de essentiële olie worden geabsorbeerd en de irritatie binnen enkele minuten worden verlicht.

Contra-indicaties
Essentiële oliën zijn extreem geconcentreerd. Het is belangrijk om te weten voor welk gebruik iedere olie het meest geschikt is. Het vergt een enorme hoeveelheid essentiële oliën die in extreme doseringen worden aangebracht, royaal en dagelijks, voordat het bij een gemiddeld persoon negatieve bijwerkingen kan veroorzaken. Dit gezegd hebbende, wordt het gebruik van eucalyptusolie afgeraden voor:-Mensen met leveraandoeningen
-Mensen die lijden aan epilepsie
-Mensen die een hoge bloeddruk hebben
-Zwangeren en moeders die borstvoeding geven
-Mensen die homeopatische middelen gebruiken 

Namens de aarde; bedankt voor je hulp!
Door dit duurzaam geproduceerde product te kopen draag je bij aan een gezondere wereld! Jij blij, en de aarde ook!