Mediterraanse quinoasalade
Dit is een heerlijke, warme en kleurrijke zomermaaltijd!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Mediterraan
- 240 gram quinoa mix
- 1 stuk(s) komkommer
- 500 gram cherrytomaten
- 280 gram olijvenmix
- 1 bosje(s) verse basilicum
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met een klein scheutje olijfolie en voeg flink wat peper toe. Rooster ze in ongeveer 20 minuten.
Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking (je kunt de quinoa natuurlijk ook van te voren laten kiemen).
Snijd de olijven door midden, hak de basilicum fijn en doe beiden in een kom.
Giet de quinoa af en doe deze ook in de kom erbij.
Snijd de komkommer in blokjes, doe ze in de kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Je kunt ook de olie gebruiken die in de pot olijven zit.
Haal de tomaatjes uit de oven en voeg ze ook toe aan de kom.
Schep de salade om totdat alle heerlijke smaken goed gemengd zijn. Laat de salade smaken!
Trefwoord Glutenvrij, Mediterraans, Olijven, Quinoasalade, Vegan