Ga terug
+ servings

Kerstkransjes met pure chocolade en kokos

Marthe van Eattherainbow
Naast een overheerlijke snack zijn deze koekjes ook nog eens decoratief. Bedacht door Marthe; neem zeker eens een kijkje op haar blog en laat je meenemen in de wereld van eenvoudig plantaardig eten.
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 koekje(s)

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Weeg het haver- en boekweitmeel af en doe dit in een grote mengkom.
  • Voeg de dadelstroop, gesmolten kokosolie, zout, soda, melk en citroensap toe. Kneed het geheel met je handen tot een mooi samenhangend en stevig deeg.
  • Strooi een beetje bloem op het aanrecht met een beetje meel en rol het deeg hierop uit tot een mooie plak van ongeveer 0,5cm dik.
  • Druk met een glas of rondjes uit het deeg en gebruik een oude flessendop voor het uitdrukken van de kleine middelste rondjes. Ga door totdat al het deeg op is.
  • Leg de koekjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. (Houd je oven altijd goed in de gaten, iedere oven is anders!). Laat de koekjes rustig afkoelen. (De koekjes worden knapperig en bros als ze volledig zijn afgekoeld).
  • Smelt de chocolade voorzichtig in een pannetje. Doe dit op laag vuur, anders kan het aanbranden. Wanneer de chocolade gesmolten is giet je het in een kommetje.
  • Leg de koekjes op een bakpapiertje en verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de koekjes. Verkruimel de kokoschips in je handen (als je kokosrasp gebruikt hoeft dit niet) en bestrooi het over de chocolade. Leg de koekjes 2 uur in de koelkast zodat de chocolade goed hard kan worden.
  • Wanneer de chocola helemaal is uitgehard zijn de koekjes klaar om in de boom te hangen, eet smakelijk!
Trefwoord Glutenvrij, Kerst, Kerstboomversiering, Kerstkoekjes, Kerstkransjes
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!