Ga terug
+ servings

Chocoladeijs

Dit vegan chocoladeijs maak je met de hoofdingrediënten banaan en cacaopoeder.
Bereidingstijd 30 minuten
Vriezen 3 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd de bananen in plakjes en leg deze even in de vriezer. Ik legde ze op bakpapier, hierdoor kon ik ze gemakkelijk gebruiken.
  • Laat de kokosolie en de cacaoboter smelten, ik gebruikte hiervoor een smeltpannetje.
  • Doe de bevroren plakjes banaan met de gesmolten oliën in de blender en zet deze aan (op een stand die geschikt is voor ijsblokjes). Wanneer het mengsel smeuïg is, voeg je het cacaopoeder ook toe aan de blender.
  • Snijd de blokjes chocolade in stukjes en meng deze door het geheel. Doe het geheel in een kom en plaats deze in de vriezer.
  • Na ongeveer 3 uur kun je het ijs verdelen over twee schaaltjes. Eet smakelijk!
Trefwoord Banaan, Bananenijs, Chocoladeijs, Vegan
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!