Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber muffins
Deze overheerlijke vegan rabarbermuffins zijn ook nog eens volledig glutenvrij en verantwoord gezoet.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Porties
6
muffins
Ingrediënten
1x
2x
3x
140
gram
Boekweitmeel
80
gram
Amandelen
(maal ze zelf met je koffiemolen)
2
theelepel(s)
Bakpoeder
0,5
theelepel(s)
Baking soda
2
theelepel(s)
Kaneel
2
theelepel(s)
Gemberpoeder
1
snufje(s)
Keltisch zeezout
200
ml
Plantaardige melk
(Kijk tussen de recepten voor je eigen amandelmelk)
40
ml
Kokosolie
Ontgeurd
2,5
eetlepel(s)
Dadelstroop
1
theelepel(s)
Appelciderazijn
3
stelen
Rabarber
Instructies
Maal de amandelen met je koffiemolen of gebruik amandelmeel. Laat ondertussen de kokosolie smelten.
Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, gember en Keltisch zeezout toe aan een schaal en meng het goed.
Voeg de amandelmelk, kokosolie, dadelstroop en appelciderazijn toe aan de mix.
Snij de rabarber in kleine stukjes en voeg ze toe aan je mix.
Voeg de mix toe aan cupcakevormpjes toe en plaats het ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden celcius.
Na ongeveer 20 minuutjes zijn jouw muffins klaar, smakelijk!
Trefwoord
Boekweit, Dadelstroop, Glutenvrij, Plantaardig, Rabarber, Vegan
Is jouw creatie geslaagd?
Maak een foto van je creatie en vermeld
@gaiagoodsnl
of tag
#gaiagoods
!