Het ontstaan van Gaiagoods
Wist jij dat Gaiagoods is ontstaan vanuit de behoefte om mensen te helpen? In 2018 volgde Brian, de oprichter van Gaiagoods, een cursus over voeding. In die tijd deed hijzelf ook heel veel onderzoek naar wat gezonde voeding nu écht is. Iemand benaderde Brian i.v.m. ontstoken gewrichten. Brian maakte daarvoor een middeltje, dat uiteindelijk behoorlijk bleek te helpen. Op een gegeven moment kwam het idee op om meer aan te bieden wat mensen kon helpen. Vanuit dit idee ontstond Gaiagoods! Door heel Nederland en België werden jarenlang producten verkocht. Het assortiment bleef groeien, terwijl er nauwkeurig gekeken werd naar welk effect de producten zouden hebben op de gezondheid én tegelijkertijd wat zo goed mogelijk voor de aarde zou zijn. Zo bleven onder andere geraffineerde suikers uit het assortiment, werden veel soorten gist vermeden en werd gekozen voor een zoveel mogelijk plasticvrij assortiment. Tot op heden wordt nog steeds zuivere natuurvoeding aangeboden, met oog voor de gezondheid van de mens én de aarde.

Het Parallelle SamenZijn
Terwijl Gaiagoods nog maar net ontstaan was, richtte Brian met een groep mensen een nieuwe groep op: PSZ (Parallel Samen Zijn). Dit was met de intentie om een wereld te creëren van meer verbondenheid, een wereld waarin iedereen in vrijheid en verbondenheid leeft. Veel mensen die bij Gaiagoods bestelden, werden lid van PSZ en door de jaren heen gingen veel PSZ-leden bij Gaiagoods bestellen. Zowel PSZ als Gaiagoods maakten de afgelopen jaren, elk voor zich, een groeiproces door.

De krachten bundelen
In de herfst van 2023 werd vanuit PSZ het idee geopperd om samen een soort van inkooporganisatie op te zetten. Hiermee zouden meer mensen kunnen worden bediend en meer lokale boeren in het proces kunnen worden betrokken. Hoewel Brian al vaker lokaal bij boeren afnam, kostte het immers veel te veel tijd om dit als eenmansbedrijf grootschalig te doen. Door de krachten te bundelen, zou veel meer mogelijk worden: het bestelproces van Gaiagoods zou in de inkooporganisatie worden ondersteund door vrijwilligers vanuit PSZ.
In een pilot van meerdere weken, wordt momenteel bekeken wat de meest efficiënte manier is om producten van lokale boeren grootschalig aan te kunnen bieden in Limburg: wekelijks worden door vrijwilligers van PSZ producten opgehaald bij lokale boeren en worden de bestellingen voorbereid, die daarna direct naar de Limburgse klanten gaan. Door de inzet van vrijwilligers zijn de kosten van de producten veel lager dan men gewend is. Zo wordt biologisch meteen een stuk aantrekkelijker, ook voor mensen met een kleine beurs. Alles in het belang van de lokale boeren en de lokale inwoners.

Gaiagoods en PSZ verenigd
Gaiagoods en PSZ zijn nu onlosmakelijk verbonden. Vanuit deze nieuwe, verenigde kracht zal meer moois gaan ontstaan. Alles om de mens en de aarde te dienen.

De toekomst
Wat blijft er belangrijk richting de toekomst? Natuurlijk blijft het belangrijk om natuurzuivere producten aan te blijven bieden voor een hele schappelijke prijs en blijft het belangrijk om de lokale boeren te ondersteunen. Wat ook belangrijk blijft, is dat er meer verbinding mag blijven ontstaan. Vanuit verbinding ontstaat namelijk het mooiste en het krachtigste. Hoe deze verbinding mag gaan ontstaan, zullen wij de komende tijd gaan zien. Het zal hoe dan ook prachtig worden!