Februari 2021 – Women’s Health

Van zachte pyjama tot lavendelolie: hier ga je beter van slapen
Wist je dat verschillende onderzoeken aantonen aan dat de geur van lavendelolie mensen met slaapproblemen helpt om beter te slapen?

Van de geur van lavendel kun je dus beter gaan slapen. Tel daar een oogmaskertje, een kneiterzachte pyjama en misschien zelfs een kalmerend voedingssupplement bij op en je nacht kan niet meer stuk. Wedden dat je slaapt als een baby?

https://gaiagoods.nl/wp-content/uploads/2021/02/pillow-mist-lavendel-natuurzuiver-essentiele-etherische-olie1-1-e1615905432179-200x200.jpg

GAIAGOODS LAVENDEL PILLOW MIST
Spray deze pillow mist op je kussen om gebruik te kunnen maken van de rustgevende en kalmerende eigenschappen van lavendel. De spray bevat enkel twee ingrediënten: gezuiverd water en natuurzuivere essentiële lavendelolie (Lavandula Augustifolia) afkomstig uit Bulgarije. De olie is geproduceerd zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Zodra het flesje leeg is, kun je deze zelf hervullen met een essentiële olie naar keuze. Schud het flesje voor gebruik en spray vervolgens enkele keren op je hoofdkussen of bed.

MY JEWELLERY slaapmasker
Dit kan je niet missen, de oogmaskers van My Jewellery. Heerlijk om mee te slapen en super mooi van design. Het heeft een stevige elastieke band waardoor je heerlijk comfortabel slaapt.

HOLLAND & BARRET MOTION NUTRITION NIGHT TIME UNPLUG
Motion Nutrition Night Time Unplug is een kalmerend voedingssupplement op basis van mineralen en natuurlijke kruidenextracten zoals rhodiola, zwarte peper en ashwaganda.

Night Time Unplug bevat zink, dat helpt bij geestelijke druk en inspanning en magnesium dat o.a. bijdraagt aan normaal psychologisch functioneren en gunstig is voor een goede geestelijke balans.

Daarnaast bevat deze zorgvuldig samengestelde formule ook jodium, dat een positieve invloed heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en houdt de geest helder. Rodiola, ashwaganda en L-theanine werken synergetisch samen ter ondersteuning van een ​​goede nachtrust. Motion Nutrition Night Time Unplug is glutenvrij en geschikt voor veganisten.

COLLISTAR
Een krachtige boost aan hydratatie; energie en welzijn die de huid direct laat stralen; gladder maakt en een volume verhogend effect geeft. Haal het meeste uit je slaap en breng het aan als een nachtmasker voor het slapen en verwijder het de volgende morgen; voor een intense hydraterende werking. Ook ideaal te gebruiken als een 10 minuten ‘flash’ behandeling wanneer de huid moe; gestrest en vochtarm oogt.

SIMPLIEVETY
Volgens Simplievety zijn de meeste pyjama’s prachtig maar niet comfortabel. Om die reden hebben zij er hun persoonlijke missie van gemaakt om de perfecte pyjama te ontwikkelen. Deze pyjama’s zijn gemaakt van katoen en zijn niet alleen heel mooi, maar zitten ook heerlijk.

PHYSALIS RELAX & SLEEP BIO
Physalis Relax & Sleep is een voedingssupplement op basis van drie biologische plantenextracten die je helpen te ontspannen en die zorgen voor een goede nachtrust. Het bevat valeriaan, passiebloem en slaapmutsje, plan- ten die bekend staan om hun rustgevende werking. De combinatie draagt op natuurlijke en veilige wijze bij tot het verbeteren van je nachtrust, zonder gewenning of afhankelijkheid. Valeriaan, passiebloem en slaapmutsje hebben met elkaar gemeen dat ze inwer- ken op de aanmaak van gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen. GABA is een neurotransmitter die ons helpt ontspannen en die angst en stress tegenwerkt, zodat we lekker kunnen slapen.

 

December 2019 – Voerendaal Magazine

 

Oktober 2019 – Duurzaam Actueel

De duurzame webshop die het goed met de wereld voor heeft
Enkele weken geleden is Gaiagoods opgericht, een webshop met duurzame en gezonde producten. Zo kun je bij Gaiagoods onder andere terecht voor biologische superfoods, natuurlijke verzorgingsproducten en natuurzuivere essentiële oliën. Je bestelling wordt bovendien plasticvrij verzonden, wel zo goed voor het milieu!

Gaiagoods

Beter voor jezelf én de aarde te zorgen
Brian, de oprichter van Gaiagoods, wilt graag mensen inspireren beter voor zichzelf én voor de aarde te zorgen. Hij maakt al enige tijd veel van de producten die hij gebruikt zelf en kiest altijd voor producten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. In zijn webshop zal je enkel producten vinden waar hij zelf achter staat. Als je jouw product niet vindt, laat het ze dan gerust weten. Brian breidt namelijk graag het assortiment uit aan de hand van jouw wensen.

Blogs en gezonde recepten
Brian hoort regelmatig dat mensen het niet gemakkelijk vinden van hun gebruikelijke routine af te wijken. Door middel van blogs en gezonde recepten wilt Brian dit een stuk gemakkelijker maken. Door bewust te kijken naar de producten die je gebruikt, zowel naar de verpakking als de inhoud, kun je ervoor kiezen om bewustere keuzes te maken. Door regelmatig kleine aanpassingen door te voeren, zul je uiteindelijk grote veranderingen teweegbrengen.

Gaiagoods
Gaiagoods is te vinden op Facebook (@gaiagoods), Twitter (@gaiagoods) én Instagram (@gaiagoodsnl). Op deze platforms wordt de passie voor gezondheid, duurzaamheid en natuurlijke voeding gedeeld. Zo heeft Brian onlangs de ‘Zwerfafvalchallenge’ bedacht. Dit is een spel waarmee men op een leuke manier aan de slag gaat de omgeving en natuur schoner te maken. Hij probeert dit spel onder de aandacht te brengen via social media en legt exemplaren neer bij drukbezochte wandelgebieden. Wil jij ook het spel spelen en jouw wandeling nóg meer diepgang geven? Ook dan ben je van harte welkom bij Gaiagoods! Het spel is namelijk gratis te bestellen bij Gaiagoods, te vinden in de categorie “Duurzaam Thuis”.

Bron:
https://duurzaam-actueel.nl/de-duurzame-webshop-die-het-goed-met-de-wereld-voor-heeft/

 

Oktober 2019 – Maaike blogt

Sinds kort bestaat er een nieuwe webshop, genaamd Gaiagoods. Ik heb via instagram kennis met deze webshop gemaakt en mag over hen en een aantal producten een blog schrijven. Super leuk vind ik dat!

Gaiagoods
Gaiagoods is een webwinkel die verschillende producten verkoopt waarmee je de wereld nét een beetje beter kunt maken. Bijvoorbeeld een vegan broodspread i.p.v. sandwichspread. Kleine swap, grote impact.  Het is geen webshop die alleen voeding, of alleen supplementen verkoopt. Nee, ze verkopen verschillende producten en laten je op deze manier kennis maken met producten die goed voor jou en de wereld zijn. Zelf heeft de eigenaar  ervaren hoeveel impact het hebben van een gezond voedingspatroon kan hebben. In combinatie met de wil om meer te willen doen voor de aarde en de mensen, is deze webshop opgezet. Delen van ervaringen, kennis en producten is belangrijk. Daarom staan er naast de te verkopen producten ook andere zaken op de website. Zo kun je er een spel downloaden wat je kunt gebruiken tijdens het opruimen van zwerfafval. Want geef toe, het is toch net wat leuker en wat aantrekkelijker om op deze manier samen met bijvoorbeeld vrienden of je kinderen zwerfafval op te ruimen en de natuur schoner achter te laten dan dat het was. Ook staan er verschillende recepten op. Uiteraard kun je een aantal producten voor deze recepten bij de webshop kopen.  Ik vind het tof dat mensen een recept delen. Als jij iets heerlijks hebt gemaakt wat goed is voor jou en voor de wereld, waarom zou je dat niet delen met een ander?

Assortiment
Als je in de webshop kijkt, zie je dat er producten in verschillende categoriën worden verkocht. Het gaat om de categoriën voeding, essentiële oliën, supplementen, handig,verzorging en gifts.
Een aantal producten die ze verkopen zijn kruiden (in glas of in een navulling), superfoods, broodspreads,chocolade, essentiële oliën en bijbehorende producten, supplementen van o.a. Mattisson, herbruikebare theezakjes, dr. Bronner zeep, bamboe tandenborstels en cadeauverpakkingen kruiden en geuren. Ze verkopen zowel bekendere merknamen als hun eigen merk Gaiagoods.

Review broodspreads Allos en komijnzaad
Ik heb 2 potjes broodspread gekregen van het merk Allos. Ik heb dat wel eens gezien in Duitsland in de supermarkt, maar ik heb het nog niet eerder geprobeerd.  De beide spreads bevatten ingrediënten van biologische oorsprong en ook relatief veel groenten. Zo bevat de 3 paprikapread maar liefst 49% rode paprika en daarbij ook nog gele en groene paprika.  Als je een etiket leest, staat het ingrediënt waar er het meest van in zit, op de eerste plaats. Van het laatst genoemde ingrediënt zit er het minste in. Je kunt wel raden dat de rode paprika het eerste ingrediënt van de lijst is.  Ik vind het erg goed als er in een groentespread ook daadwerkelijk een hoog gehalte groente zit. Natuurlijk haal je met een belegde boterham niet je ADH groenten. Dit haal je ook niet als je het hele potje opeet. Maar het lijkt me sowieso niet de bedoeling om alleen op deze manier je groenten binnen te krijgen. Zie het als een heerlijke spread voor op je brood, op een cracker, als dip bij groenten etc.

Ik vind beide spreads lekker, maar de groene heeft mijn voorkeur. Die smaakt wat naar een grove pesto, heerlijk.

Komijnzaad uit Turkije in een glazen pot. Vroeger at ik graag komijnekaas. Niet zozeer vanwege de kaas, maar vanwege de komijn. Ik vind dit zo’n lekker specerij! Ik was dan ook erg blij dat juist dit in m’n pakket zat.  Ik maak meestal zelf mijn hummus en daar gaat ook altijd een schep komijn in. Het geeft warmte en smaak aan de hummus.

Plastic
Wat mij persoonlijk stoort aan bestellen bij een webshop is dat je weinig invloed hebt op de manier van verpakken en verzenden. Je kent het wel, een boek verpakt in bubbelplastic en voorzien van reclamefolders verpakt in een doos waar ook een tv in past.  Daarom bestel ik niet vaak meer iets online. Maar hier is goed over nagedacht bij Gaiagoods! Mijn bestelling zat in een passende kartonnen doos en om de glazen potten te beschermen, was er wat extra karton toegevoegd. Het staat ook duidelijk op hun website dat ze zonder plastic verzenden. Dat vind ik echt erg fijn!

Benieuwd
Ken jij deze webshop al? Je kunt een kijkje nemen op de plasticvrije webshop uit Ransdaal op www.gaiagoods.nl.

Bron: https://mdwessels.wordpress.com/2019/10/20/gaiagoods-ken-jij-ze-al/

 

 

September 2019 – De Betere Wereld

Onlangs is Gaiagoods opgericht. De slogan “goed voor jou én voor de aarde” heeft oprichter Brian gekozen omdat deze goed aansluit op zijn passie om een positieve bijdrage aan de wereld te willen leveren. Zelf leeft hij al jaren steeds duurzamer en zo gezond mogelijk. Zo maakt hij veel van wat hij gebruikt zelf. Ook kiest hij altijd voor onbespoten voedingsmiddelen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. De geslaagde recepten deelt hij op de website van Gaiagoods, om zo mensen te inspireren om hun eigen gezonde voeding en verzorgingsproducten te maken.

Veel mensen gaan niet over op duurzamer en gezonder leven, omdat dit soms nogal een grote opgave kan lijken. Ook komt het voor dat mensen niet weten waar ze dienen te beginnen. De verandering hoeft helemaal niet abrupt te gebeuren volgens Brian. Door steeds een product dat je gebruikt te vervangen door een duurzamer of gezonder alternatief (of, indien mogelijk, het product zelf te maken), bemerk je al snel dat het best gemakkelijk kan zijn om beter voor jezelf en voor de aarde te zorgen.

Brian verkoopt producten waar hij zelf ook achter staat, zoals biologische superfoods, kruiden, essentiële oliën en verzorgingsproducten. Bij Gaiagoods vind je producten van merken die het ook goed voor hebben met de aarde, zoals Dr. Bronner, Lamazuna, WeLoveThePlanet en Yogi Tea. Mede hierdoor zullen de producten die Gaiagoods aanbiedt positiviteit bezorgen aan de klanten!

Bezoek Gaiagoods via deze link: www.gaiagoods.nl Ook is Gaiagoods te vinden op Facebook, Twitter én Instagram, waarop de passie voor gezonde voeding wordt gedeeld. Vind je jouw product niet? Aarzel dan niet om dit te laten weten, want de webshop is pas opgericht en breidt zich graag uit aan de hand van jouw wensen!

Bron: https://www.debeterewereld.nl/natuur-milieu/een-duurzame-passie/