Spelregels bij “In de regio”
-Bestel vóór donderdag om je bestelling vrijdag te ontvangen.
-Mocht iets onverhoopt niet geleverd worden, dan krijg je het bedrag direct als GaiaCoins terug op jouw account.
-Klik op een productnaam of symbool naast de naam voor meer informatie.
-Klik op een afbeelding om de afbeelding te vergroten. Klik nog eens om de afbeelding te sluiten.
Veel plezier met het kijken tussen de verse biologische groente!
nl_NL Sorteer resultaten
Reset Pas toe
Deze komkommers behoren tot "klasse 2", wat inhoudt dat ze vaak krommer zijn dan normaal, verkleuringen kunnen hebben of iets anders licht afwijkends. Deze buitenbeentjes smaken echter nèt zo lekker! | ||
Een stevige, smaakvolle aardappel uit Nederland. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. De aardappel kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Een stevige, smaakvolle aardappel uit Nederland. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. De aardappel kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Een stevige, smaakvolle aardappel. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. Kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Een stevige, smaakvolle aardappel. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. Kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Aardappel rood (kruimig) – 2kg – NL ![]() Geproduceerd in Nederland ![]() Biologisch geproduceerd ![]() Plasticvrij verpakt De rode aardappel is een aardappelras met een rode schil. Het zijn iets kruimige aardappelen die redelijk stevig blijven tijdens het koken. Ze worden geteeld op natuurlijke wijze, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. | ||
Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardperen zijn grillig gevormde knollen. Ze zijn lichtbruin, violet, roze of wit van kleur. Aardpeer is wat zoet. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een licht nootachtige smaak. Verse… Lees meer (+) Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardperen zijn grillig gevormde knollen. Ze zijn lichtbruin, violet, roze of wit van kleur. Aardpeer is wat zoet. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een licht nootachtige smaak. Verse aardperen zijn rauw te eten. Ze zijn dan lekker brossig en krokant. Lees minder (-) | ||
Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan wij bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. De "gewone" en krulandijvie worden zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd… Lees meer (+) Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan wij bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. De "gewone" en krulandijvie worden zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd gegeten. Bij koken en stoven slinkt de groente enigszins, reken daarom 250 tot 300 gram per persoon. Lees minder (-) | ||
Deze grof gesneden andijvie is ideaal om te gebruiken in een stamppot of salade. Snel en handig in gebruik. Zo zet je in een handomdraai een lekkere andijviestamppot op tafel! | ||
Een artisjok is een grote distelachtige plant, met een violet/grijsgroene bloemknop. Het is een heerlijke groente, maar ook een met gebruiksaanwijzing! De gesloten knoppen zijn eetbaar. Voor het bereiden is het belangrijk dat je ze goed wast. Snijd de drie… Lees meer (+) Een artisjok is een grote distelachtige plant, met een violet/grijsgroene bloemknop. Het is een heerlijke groente, maar ook een met gebruiksaanwijzing! De gesloten knoppen zijn eetbaar. Voor het bereiden is het belangrijk dat je ze goed wast. Snijd de drie tot vier onderste blaadjes en de stronk weg. Vervolgens kun je de artisjok koken in voldoende water met een klein beetje zout. Lees minder (-) | ||
Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. In Nederland eten we meestal de paarse variant. De aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Aubergine combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers… Lees meer (+) Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. In Nederland eten we meestal de paarse variant. De aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Aubergine combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers als knoflook, basilicum, tijm of met paprika, ui, courgette en tomaat. Lees minder (-) | ||
Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado's klaar te maken en te eten. Heerlijk als basis voor guacamole, maar ook lekker op brood met olijfolie, limoensap en… Lees meer (+) Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado's klaar te maken en te eten. Heerlijk als basis voor guacamole, maar ook lekker op brood met olijfolie, limoensap en zeezout. Een fijne toevoeging aan een salade, of in een soep of smoothie. Avocado's zijn rijp als de schil na lichte druk meegeeft of als de pit rammelt wanneer de vrucht geschud wordt. Bewaar ze op een koele plaats buiten de koelkast. Lees minder (-) | ||
De baby avocado is klein van stuk en daarom ideaal om in één keer op te eten. Ze zijn veelzijdig te gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie, door een salade, om guacamole mee te maken of in plaats van boter in… Lees meer (+) De baby avocado is klein van stuk en daarom ideaal om in één keer op te eten. Ze zijn veelzijdig te gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie, door een salade, om guacamole mee te maken of in plaats van boter in bakrecepten. Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Avocado's zijn rijp als de schil na lichte druk meegeeft of als de pit rammelt wanneer de vrucht geschud wordt. Lees minder (-) | ||
Aziatische wokgroenten – 300g – NL ![]() Geproduceerd in Nederland ![]() Biologisch geproduceerd ![]() Plasticvrij verpakt Ingrediënten: Prei*, paksoi*, Chinese kool*, rode paprika*, rode ui* (*=bio) Deze wokgroenten zijn ideaal om te gebruiken in een Aziatisch gerecht, bijvoorbeeld een wokgerecht of in een curry. In een handomdraai zet je een gezonde maaltijd op tafel. Goedgevuld met prei, paksoi, Chinese kool, rode paprika en rode ui. | ||
Het jonge en kleine blad maakt babyspinazie zeer geschikt voor salades. Met bijvoorbeeld geitenkaas en walnoten. Maar natuurlijk ook ideaal voor het bereiden van warme gerechten en smoothies. Deze babyspinazie is gewassen en klaar voor gebruik. | ||
Bami- en nasigroenten – 300g – NL ![]() Geproduceerd in Nederland ![]() Biologisch geproduceerd ![]() Plasticvrij verpakt Ingrediënten: Prei*, spitskool*, wortel*, rode ui*, rode paprika* (*=bio) Een overheerlijke mix van prei, spitskool, wortel, rode ui en rode paprika. | ||
Basilicum heeft een kruidige smaak met een zoet aroma. Het wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! | ||
Basilicum heeft een kruidige smaak met een zoet aroma. Het wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. De hoeveelheid mineralen in basilicum is spectaculair! | ||
Bimi wordt ook vaak aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Het is een gemakkelijk product dat hetzelfde smaakt als broccoli. Het is een veelzijdige groente en kan op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Roerbakken of wokken: snijd de stelen in gelijkmatige stukken… Lees meer (+) Bimi wordt ook vaak aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Het is een gemakkelijk product dat hetzelfde smaakt als broccoli. Het is een veelzijdige groente en kan op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Roerbakken of wokken: snijd de stelen in gelijkmatige stukken en wok ze in 3-5 minuten, voeg de roosjes pas aan het einde toe. Stomen in 6-8 minuten. Stoven in 2-3 minuten. Lees minder (-) | ||
Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als de grote vervanger van ijsbergsla, met als voordelen dat het veel smaakvoller is en daarnaast veel langer houdbaar. Little Gem heeft een zoete malse smaak. | ||
Bladpeterselie wordt ook wel platte peterselie genoemd en heeft een iets kruidige smaak. Peterselie wordt vooral gebruikt als decoratie van gerechten. maar is ook heerlijk om door een salade te mengen of een soep op smaak te brengen. | ||
Bleekselderij zijn jonge, lichtgroene stengels. Elke traditionele Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van een fijngehakt uitje, worteltje en een stengel bleekselderij. Bleekselderij is ook geschikt om te koken, stoven, bakken of rauw in een lekker frisse salade. | ||
De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een lichtverteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei… Lees meer (+) De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een lichtverteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. Geschikt om te koken, in hartige taart, om te frituren of in de soep. Lees minder (-) | ||
Bloemkoolrijst is de ideale manier om eenvoudig je favoriete rijstgerecht na te maken met extra groenten. Kook de bloemkool rijst in 1-2 minuten gaar of wok het 2 minuten met een scheutje kokosolie. Lekker met paprika en tuinerwten. Zo wordt… Lees meer (+) Bloemkoolrijst is de ideale manier om eenvoudig je favoriete rijstgerecht na te maken met extra groenten. Kook de bloemkool rijst in 1-2 minuten gaar of wok het 2 minuten met een scheutje kokosolie. Lekker met paprika en tuinerwten. Zo wordt meer groente eten nog gemakkelijker. Ook geschikt voor als je minder koolhydrten wil eten. Lees minder (-) | ||
De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een lichtverteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei… Lees meer (+) De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een lichtverteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. Geschikt om te koken, in hartige taart, om te frituren of in de soep. Lees minder (-) | ||
De bosui, salade-ui of lente-ui dankt zijn naam aan het feit dat deze ideaal is als smaakmaker in salades. De lente-ui, sla-ui, of pijpajuin en schalulleke in Vlaanderen, is een jonge nog onvolgroeide geboste ui met blad. Er zijn bolvormende… Lees meer (+) De bosui, salade-ui of lente-ui dankt zijn naam aan het feit dat deze ideaal is als smaakmaker in salades. De lente-ui, sla-ui, of pijpajuin en schalulleke in Vlaanderen, is een jonge nog onvolgroeide geboste ui met blad. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen. Lees minder (-) | ||
Broccoli is een veredelde bloemkoolsoort. Wij kennen hem vooral als groene groente. Zijn naam ontleent hij aan het Italiaans: broccoli is de meervoudsvorm van broccolo dat koolkrop betekent. | ||
Broccoli is een veredelde bloemkoolsoort. Wij kennen hem vooral als groene groente. Zijn naam ontleent hij aan het Italiaans: broccoli is de meervoudsvorm van broccolo dat koolkrop betekent. | ||
Zet moeiteloos een heerlijke pompoensoep, -stamppot of ovenschotel op tafel met deze gesneden butternut pompoenblokjes. Het schillen, uithollen en snijden is al voor je gedaan; alles wat je hoeft te doen is je favoriete gerecht maken en genieten! | ||
Champignon roerbakmix – 300g – NL ![]() Geproduceerd in Nederland ![]() Biologisch geproduceerd ![]() Plasticvrij verpakt Ingrediënten: Prei*, Rode ui*, Witte champignons*, Kastanje champignons*, Rode paprika* (*=bio) Gevarieerde roerbakmix met champignons. Lekker in roerbakschotels of pastasaus. | ||
Kastanje champignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van witte champignons. Lekker in salades of in rijstgerechten. | ||
Mergelchampignons (ook wel grotchampignons genoemd) worden gekweekt in mergelgrotten. Ze zijn wat droger van structuur dan gewone champignons, iets pittiger van smaak en laten tijdens de bereiding minder vocht los. | ||
Portabello's zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze zijn extra smaakvol, doordat de paddenstoelen rijper zijn. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte. De kleine champignons rondom worden geoogst en daarna duurt het nog 2-3 dagen… Lees meer (+) Portabello's zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze zijn extra smaakvol, doordat de paddenstoelen rijper zijn. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte. De kleine champignons rondom worden geoogst en daarna duurt het nog 2-3 dagen voordat de champignon groot genoeg is en de onderkant openklapt. Dit is kenmerkend voor een portabello: de lamellen aan de onderkant zijn altijd zichtbaar. De portobello is heel geschikt om in z'n geheel te bakken of te vullen met noten of groente en daarna in de oven te bereiden. In één doosje portobello zitten meestal twee paddenstoelen. Lees minder (-) | ||
Deze witte paddestoel heeft een milde en neutrale smaak en is in Nederland naast de kastanje champignon de meest gegeten paddestoel. Maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water. | ||
Voeg gemakkelijk wat extra paddenstoelen toe aan je maaltijd met deze gesneden kastanjechampignons! Handig in gebruik. Deze champignons zijn jaarrond verkrijgbaar en smaken heerlijk in allerlei gerechten. Probeer eens in een pasta funghi! | ||
Deze witte paddestoel heeft een milde en neutrale smaak en is in Nederland naast de kastanje champignon de meest gegeten paddestoel. Deze champignons zijn al gesneden, dus voeg gemakkelijk wat extra paddenstoelen toe aan je gerecht! |
nl_NL Sorteer resultaten
Reset Pas toe
In de spotlight! | |
---|---|
Spelt is een andere graansoort dan tarwe. Ze zijn beide… Lees meer (+) Spelt is een andere graansoort dan tarwe. Ze zijn beide afkomstig uit dezelfde graanfamilie en kennen veel overeenkomsten. De voedingswaarde is nagenoeg gelijk en net als tarwe bevat spelt ook gluten. Toch kunnen sommige mensen spelt beter verdragen. Voor volkoren meel wordt de gehele korrel vermalen. Hierdoor bevat dit meel naast de meelkern ook de zemelen en kiemen. Zo blijven ook hiervan de voedingsstoffen, zoals voedingsvezels, behouden. Ideaal voor voedzaam brood of pannenkoeken. Lees minder (-) €1,99€3,49 |