Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen (klik hier voor het contactformulier).

Veel gestelde algemene vragen

Je kunt tijdens het afrekenen automatisch voor “Persoonlijke bezorging” kiezen wanneer je in Zuid-Limburg woont, tot en met Sittard en Geleen. Ook bezorgen we hier producten die exclusief zijn voor klanten die in de regio wonen. Klik hier voor meer informatie over de “In de regio”-producten.

GaiaCoins zijn een soort spaarpunten. Lees er hier meer over.

Het is mogelijk om jouw bestelling in een weekpakket af te nemen bij Gaiagoods (zolang in jouw bestelling zelf geen weekpakketten zitten). Dit is niet alleen handig, maar ook voordeliger gezien op elk weekpakket korting zit. Je zit bovendien nooit ergens aan vast en kunt ieder weekpakket wanneer je maar wilt stop zetten of pauzeren.
Lees hier meer over weekpakketten.

Het biomateriaal is opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag heeft een eigen functie en is gemaakt van composteerbaar materiaal, zoals houtvezel of melkzuur uit rietsuiker. Een verpakking mag composteerbaar heten als het voldoet aan de eisen en daardoor een kiemplantlogo of het OK Compost Logo mag dragen. Dit is enkel verkrijgbaar als de gehele verpakking, inclusief sticker, lijm en inkten composteerbaar zijn. Daarnaast moet het de juiste chemische samenstelling hebben zodat het uiteindelijk kan afbreken in de natuurlijke componenten biomassa (humus/compost), water en CO2. De tijd van composteren is binnen 12 weken op industrieel niveau, wat betekent dat het minimaal 1 week moet composteren op 60 graden Celsius.
De verpakkingen met deze logo’s kunnen bij het gft-afval weggegooid worden. Mocht er geen gft-afval worden ingezameld, dan is het restafval het beste alternatief. Het is geen plastic en kan daarom ook niet in de plasticbak. Het is ook niet mogelijk om de verpakking in de eigen achtertuin te begraven.
Lees hier meer over de composteerbare verpakkingen.

Vragen specifiek over "In de regio"

Je bestelling wordt in een juten Gaiagoods-shopper geleverd bij een GaiaHub bij jou in de buurt. gevallen kan het ook bij jou thuis geleverd worden. Waar de GaiaHub ligt en hoe laat en wanneer je het er kunt komen ophalen, kunnen we samen afspreken.

Als je jouw bestelling met verse producten vóór donderdag plaatst, ontvang je jouw bestelling vrijdag.
Donderdag en vrijdag kun je nooit verse producten bestellen.

Op het moment zijn we bezig met te bekijken of we verse biologische producten meer uit de regio kunnen krijgen. Ben jij of ken jij iemand die dit zou willen leveren? Stuur ons dan een berichtje!

Er is geen enkele verplichting op dit gebied. Het enige wat belangrijk is, is dat je een juten shopper van GaiaGoods niet wekenlang bij je houdt. Mocht je een aantal weken niet meer bestellen, dan kun je een berichtje sturen en spreken wij af wanneer je de Gaiagoods-Shopper kunt terug brengen (óf je koopt ‘m voor €10).

Tot €20 zijn de bezorgkosten €4,95. Meestal kom je toch wel boven dit bedrag uit. Vanaf €20 zijn er geen bezorgkosten.

Je kunt bij het bestellen van verse producten enkel achteraf  betalen. Vaak wordt er namelijk iets van de bestelling niet geleverd door de groothandel. Wat niet geleverd wordt, wordt direct van je bestelling afgetrokken zodat je enkel betaalt voor dat wat je krijgt.
Achteraf betalen geschiedt middels een betaalverzoek óf contant.

Ja! Deze kun je voor €10 kopen.

Als je jouw bestelling gaat ophalen, kun je de shopper van afgelopen keer vullen met emballage en afgeven bij de GaiaHub. Dit wordt de week erna verrekend met je bestelling.

Wekelijks wordt op donderdag en vrijdag het aanbod van verse producten gewijzigd. Dit heeft te maken met wat er vanuit de groothandel of andere leveranciers geleverd kan worden.

Je kunt na je bestelling online altijd aangeven welke producten je nog mist. Wij doen onze best om deze producten te vinden, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd lukt.

Het is niet mogelijk om een bestelling via Whatsapp, per mail of op een andere wijze te plaatsen dan via de webshop. Dit kost veel extra tijd en is vaak niet haalbaar voor mij. Daarom is ervoor gekozen om niet met andere bestelwijzen te werken. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen, zoals wanneer iemand door een handicap niet kan bestellen. In dat geval kan er altijd contact worden opgenomen en kijken we er samen even naar.