34,90

Dit is een navulling (filterpatroon) voor de rivaALVA Life-EM drinkwaterfilter. Deze filter van het Duitse merk Riva bestaat uit een combinatie van een koolstoffilter en een keramische filter. Deze filtert chloor, zware metalen en verontreinigende stoffen uit jouw drinkwater en zorgt er tegelijkertijd voor dat het water wordt gevitaliseerd waardoor het water en de mineralen erin beter opgenomen kunnen worden door het lichaam. De filter kan 6.000-8.000 liter water filteren (en gaat daardoor ongeveer 6-8 maanden mee), daarna dien je het filterpatroon te vervangen. 

6 op voorraad

Voeg toe aan favorieten

Beschrijving

Wat wordt uit het water gefilterd door de rivaALVA Life-EM?
Chloor en bijproducten van chloor
-Zware metalen en kleurstoffen
-Hormoon- en medicijnresten
-PFC – polyfluorchemicaliën
-Organische koolwaterstoffen, asbest
-Microplastics, pesticiden, herbiciden, fungiciden ≥ 20 μm
-Kalkdeeltjes (omzetting in fijnere moleculaire structuur, minimale kalkfiltering)
-Bacteriën, ziektekiemen en micro-organismen

Over de filterbehuizing van de rivaALVA Life-EM?
-Blijvend herbruikbare behuizing, gemaakt van aluminium; gecertificeerd voedselveilig
-100% plasticvrij
-Thermostabiel tot 100 graden Celsius
-Klimaatneutraal geproduceerd

Over het filterpatroon van de rivaALVA Life-EM
-Bestaat uit actieve koolstof en keramiekpoeder, keramiekpoeder heeft de eigenschap om waterclusters opnieuw te informeren en te activeren waardoor het water vitaler en beter opneembaar wordt 
-De filter kan 6.000-8.000 liter water filteren (en gaat daardoor ongeveer 6-8 maanden mee), daarna dien je het filterpatroon te vervangen
-Klimaatneutraal geproduceerd

Filterpatronen vervangen
Aanbevolen patroonwissel ongeveer elke 6-8 maanden, afhankelijk van de kwaliteit van het leidingwater. Hoewel de filterpatronen voor het overgrote gedeelte bestaan uit natuurlijke materialen, bevat het ook een klein gedeelte aan materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn (dit is nodig voor het productieproces en om de goede werking van de filter te kunnen garanderen). De filter hoort na gebruik dan ook bij het restafval thuis.

Technische specificaties:
-Afmetingen behuizing: 125 mm x 70 mm
-Aansluiting: ½ inch schroefdraad (21 mm)
-Slangaansluitset: gepantserde slang met een lengte van 40 cm en een bocht van 90°, geleverd met verloopstuk (zie afbeelding)

Leveringsomvang:
-rivaALVA Life-EM filterpatroon

We raden aan de rivaALVA Life-EM aan het koudwatersysteem te koppelen, deze installatie is namelijk het eenvoudigst te realiseren (bovendien wordt voor het drinken en voor het afwassen van voedsel over het algemeen koud water gebruikt). De filter kan echter ook probleemloos gebruikt worden op de warmwatervoorziening, je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om twee filters te installeren, één op de warmwatervoorziening en één op de koudwatervoorziening.

In het kort
Drinkwaterfilter Riva Life-EM:
-Voor zuiver, vitaal drinkwater
-Filtert onder andere microplastics, PFC en chloor
-De combinatie van actieve koolstof en keramiek zorgt voor gefilterd water met een indrukwekkende kwaliteit
-Metalen behuizing: robuust, temperatuurbestendig en voor langdurig gebruik
-Vervangende cartridges kunnen tegen een aannemelijke prijs worden aangeschaft, elke cartridge gaat ongeveer 6-8 maanden mee
-Duurzame kwaliteit, gemaakt in Duitsland
-Eenvoudige installatie (doe-het-zelf)

Namens de aarde; bedankt voor je hulp!
Deze filters worden geproduceerd in Duitsland. Bij de productie van deze filter is erop gelet dat het zo weinig mogelijk de aarde belast. Ze zijn bovendien klimaatneutraal geproduceerd. Goed voor jou én voor de aarde!