14,99

Deze menstruatiesponsjes zijn een herbruikbaar alternatief voor tampons. Een menstruatiespons maakt, net als de tampon, dat je tijdens je menstruatie gewoon kan blijven doen waar je zin in hebt. Een bezoek aan de sauna of sportschool is dan ook geen probleem, en een avond lekker dansen kan zonder ook zonder zorgen.

7 op voorraad

Voeg toe aan favorieten

Beschrijving

In het kort
-De menstruatiesponsjes zijn ergonomisch en vormen zich naar jouw lichaam waardoor je niet zal doorlekken.
-Ze zijn herbruikbaar. Je spoelt ze makkelijk uit en ze mogen ook in de wasmachine. Met drie stuks in de verpakking kan je voldoende afwisselen.
-Omdat er geen touwtje aan zit is het volledig onzichtbaar, zelfs als je een dag gaat zwemmen en in een bikini rond loopt.

Handleiding inbrengen:
  1. Was voor het inbrengen uw handen en spoel ze zorgvuldig af. Zorg dat er geen zeepresten achterblijven. Haal het sponsje uit de verpakking. Is het sponsje droog, dan kunt u er wat water of neutraal glijmiddel (op waterbasis) op doen. Hierdoor is het sponsje wat makkelijker in te brengen. Knijp het sponsje dan wel even uit, anders is het sponsje al ‘vol’.
  2. Neem het sponsje tussen duim en wijsvinger en druk ’m samen. Heeft het sponsje een holle en een bolle kant, houd dan de holle kant naar boven. Deze kant komt tegen de baarmoedermond aan.
  3. Houd met de vrije hand uw schaamlippen open en breng het sponsje in. Duw het sponsje met uw wijsvinger tot achter in de schede en laat het sponsje goed aansluiten op de baarmoedermond.
  4. Het inbrengen gaat het makkelijkst wanneer u gaat staan en één been hoger plaatst. Op een stoel bijvoorbeeld.
  5. Hoe vaak u het sponsje moet vervangen, is afhankelijk van uw menstruatie. Laat een spons nooit langer dan vier uur zitten (dit kan infecties veroorzaken!) en wissel bij voorkeur na ieder sexueel contact.
Handleiding verwijderen:
  1. Was voor het verwijderen weer zorgvuldig uw handen.
  2. Neem een ontspannen houding aan, hurken is vaak het makkelijkst.
  3. Met uw duim en wijsvinger kunt u nu het sponsje vastpakken en uit de schede trekken. Als dit niet lukt, kunt u licht persen om de spons naar buiten te drukken. Als het niet lukt om het sponsje te verwijderen, raad- pleeg dan een arts.
  4. Controleer altijd of het vorige (of het laatste) sponsje verwijderd is, ook voordat u gaat slapen. Gooi een gebruikt sponsje overigens niet in het toilet, dit kan tot verstoppingen leiden.
Namens de aarde; bedankt voor je hulp!
Menstrueren is van vele vrouwen niet de grootste hobby. Je bent veel in de weer met tampons en maandverband, soms met onzekerheid of het bloed wel goed wordt opgevangen. Ook het milieu is er niet zo blij mee. Na een paar uur gebruik worden tampons en maandverbanden weer weggegooid, wat voor behoorlijk wat afval zorgt. Met deze menstruatiesponsjes wordt dat afval flink beperkt. Goed voor jou én voor de aarde!