Rabarber muffins
Deze overheerlijke vegan rabarbermuffins zijn ook nog eens volledig glutenvrij en verantwoord gezoet.
Ingrediënten
- 140 gram Boekweitmeel
- 80 gram Amandelen (maal ze zelf met je koffiemolen)
- 2 theelepel(s) Bakpoeder
- 0,5 theelepel(s) Baking soda
- 2 theelepel(s) Kaneel
- 2 theelepel(s) Gemberpoeder
- 1 snufje(s) Keltisch zeezout
- 200 ml Plantaardige melk (Kijk tussen de recepten voor je eigen amandelmelk)
- 40 ml Kokosolie Ontgeurd
- 2,5 eetlepel(s) Dadelstroop
- 1 theelepel(s) Appelciderazijn
- 3 stelen Rabarber
Instructies
- Maal de amandelen met je koffiemolen of gebruik amandelmeel. Laat ondertussen de kokosolie smelten.
- Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, gember en Keltisch zeezout toe aan een schaal en meng het goed.
- Voeg de amandelmelk, kokosolie, dadelstroop en appelciderazijn toe aan de mix.
- Snij de rabarber in kleine stukjes en voeg ze toe aan je mix.
- Voeg de mix toe aan cupcakevormpjes toe en plaats het ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden celcius.
- Na ongeveer 20 minuutjes zijn jouw muffins klaar, smakelijk!
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!