Hummus

Heerlijk zelfgemaakt eiwitrijk beleg met kikkererwten.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 1 potje(s)

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Kook de kikkererwten zodat deze zacht worden (wanneer je ze eerst een nacht laat weken, hoef je ze minder lang te koken).  Gebruik je kikkererwten uit een pot? Dan hoeven deze uiteraard niet meer te koken.
  • Doe eerst de tahin en het citroensap in je blender. Wanneer deze goed gemixt zijn, voeg je de kikkererwten, het water, de gepelde knoflook en de olijfolie ook toe en zet je de blender weer aan.
  • Doe vervolgens de inhoud van de blender in een kom en voeg gemalen komijnzaad, zout en peper toe naar smaak. Meng het geheel nog even goed door. 
  • Bewaar de hummus in de koelkast. Serveer de hummus op een cracker of op een sneetje brood. Eet smakelijk!

Video

Trefwoord Hummus, Kikkererwtenhummus, Tahin, Zoutig beleg
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!