Hummus met zongedroogde tomaten
Heerlijk zelfgemaakt eiwitrijk beleg met kikkererwten.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram kikkererwten
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram tahin
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 gram citroensap
- 0,5 theelepel(s) gemalen komijnzaad
- 0,5 theelepel(s) keltisch zeezout
Instructies
- Kook de kikkererwten zodat deze zacht worden (wanneer je ze eerst een nacht laat weken, hoef je ze minder lang te koken). Gebruik je kikkererwten uit een pot? Dan hoeven deze uiteraard niet meer te koken.
- Bak de knoflook met kokosolie in een pan.
- Doe eerst de tahin en het citroensap in je blender. Wanneer deze goed gemixt zijn, voeg je de andere ingrediënten ook toe en zet je de blender weer aan.
- Voeg de hummus toe aan een pot of kom. Bewaar de hummus in de koelkast. Serveer de hummus op een cracker of op een sneetje brood. Eet smakelijk!PS: Vervang de hummus eens met een mix van bonen of doperwten - ook erg lekker!
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!