Romige tomatensoep
Een heerlijk gemakkelijk te maken romig tomatensoepje.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 80 gram cashewnoten
- 2 kleine ui(en)
- 3 tomaat/tomaten
- 200 mililiter water
- 700 mililiter gezeefde tomaten
- 1 scheutje(s) olijfolie
- naar smaak keltisch zeezout
- naar smaak basilicum
Instructies
- Versnipper de uien en bak deze (in bijvoorbeeld kokosolie) totdat deze glazig zijn. Snijd de tomaten in stukjes.
- Maal de cashewnoten (ik gebruikte hiervoor een elektisch koffiemolentje).
- Doe het water en de tomatensaus in je blender. Voeg hier ook de tomaten, uien en het cashewnotenmeel aan toe. Laat de blender zijn werk doen en zet de blender uit zodra alles goed is vermalen en er een glad, romig mengsel is ontstaan.
- Verwarm je soep en voeg nog wat basilicum en zeezout toe om je soep extra op smaak te brengen. Eet smakelijk!
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!