Biologische groente
Handige weetjes
-Klik op een productnaam of symbool naast de naam voor meer informatie.
-Klik op een afbeelding om de afbeelding te vergroten. Klik nog eens om de afbeelding te sluiten.
-Zie je een rood klokje naast een productnaam? Die producten dien je vóór dinsdag te bestellen.
Om overzicht te bewaren kun je bulk groenten (per krat) niet op deze pagina vinden, maar deze vind je hier.
Veel plezier met het kijken tussen de verse biologische groente!
																											nl_NL													Sorteer resultaten				
											Reset																Pas toe					
| Stoof de boerenkool met kruiden zoals knoflook, ui en een snufje zout. Experimenteer met kruiden zoals nootmuskaat, komijn of chilivlokken voor een unieke twist. | ||
| Het geel-oranje vruchtvlees van de groene pompoen is lichtzoet van smaak. Dat maakt de pompoen erg lekker om soep van te maken of om te verwerken in baksels, zoals muffins. Je kunt deze pompoen goed bewaren. | ||
| 				De kleur van deze reuzepompoen varieert van diep oranje tot lichtgeel. Met een gewicht van meer dan 20 kilo is dit een echte blikvanger. Het stevige vruchtvlees is zachtzoet van smaak en leent zich goed voor soepen, stoofgerechten of het…		 Lees meer (+)De kleur van deze reuzepompoen varieert van diep oranje tot lichtgeel. Met een gewicht van meer dan 20 kilo is dit een echte blikvanger. Het stevige vruchtvlees is zachtzoet van smaak en leent zich goed voor soepen, stoofgerechten of het maken van puree. Door de enorme afmeting wordt de schil vaak niet in zijn geheel verwerkt, maar uitgesneden in stukken. Deze pompoen is niet alleen culinair veelzijdig, maar ook bijzonder decoratief. Lees minder (-) | ||
|     Frietaardappelen 950g – Direct van de boer Demeter	  Plasticvrij verpakt  Geproduceerd in Nederland  Demeter gecertificeerd Deze Jelly aardappelen zijn extra groot van formaat en daardoor perfect geschikt voor het snijden van stevige frieten. Ze hebben een stevige structuur en blijven heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen na het bakken. | ||
| 				Deze rodekool met appel wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. De rodekool met appel heeft de vertrouwde zoetzure smaak. Heerlijk in stamppotjes, ovenschotels of als basis van een…		 Lees meer (+)Deze rodekool met appel wordt gemaakt door Kramer en Zonen. Bij dit familiebedrijf wordt al vijf generaties kool verwerkt van eigen land. De rodekool met appel heeft de vertrouwde zoetzure smaak. Heerlijk in stamppotjes, ovenschotels of als basis van een frisse salade. Lees minder (-) | ||
| 				Venkel is een naar anijs smakende plant met prachtige schermbloemen. De verdikking aan de onderkant van de steel wordt als groente gegeten. De knolvenkel is snel gaar en licht verteerbaar. Geschikt om te koken, roosteren in de over of dun…		 Lees meer (+)Venkel is een naar anijs smakende plant met prachtige schermbloemen. De verdikking aan de onderkant van de steel wordt als groente gegeten. De knolvenkel is snel gaar en licht verteerbaar. Geschikt om te koken, roosteren in de over of dun gesneden rauw in de salade. Lees minder (-) | ||
| 				Rode uien zijn zeer geschikt om rauw te eten omdat ze wat milder zijn dan de gewone gele ui. Ze zijn knapperlig en een beetje zoet. Heerlijk om te verwerken in salades, sausen of om in te maken. Maar bakken…		 Lees meer (+)Rode uien zijn zeer geschikt om rauw te eten omdat ze wat milder zijn dan de gewone gele ui. Ze zijn knapperlig en een beetje zoet. Heerlijk om te verwerken in salades, sausen of om in te maken. Maar bakken kun je ze natuurlijk ook. Lees minder (-) | ||
| 				De geur van verse basilicum herken je uit duizenden. Dit kruid heeft een herkenbare, krachtige smaak die onmisbaar is in de Italiaanse keuken. Heerlijk door pasta's en salades, als garnering op de pizza of natuurlijk als basis van zelfgemaakte pesto…		 Lees meer (+)De geur van verse basilicum herken je uit duizenden. Dit kruid heeft een herkenbare, krachtige smaak die onmisbaar is in de Italiaanse keuken. Heerlijk door pasta's en salades, als garnering op de pizza of natuurlijk als basis van zelfgemaakte pesto. Geef de basilicum voldoende water en zet het plantje op een zonnige plek, dan heb je er zo lang mogelijk plezier van. Lees minder (-) | ||
| Romaanse sla heeft een zoete smaak en een stevige bite. Het is een friste groente, met knapperige stukken en lange groene malse bladeren. | ||
| Deze spitskool heeft een spitse vorm, een zacht zoete smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan de witte kool. Spitskool is geschikt om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. | ||
| 				De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al verraadt, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten. De sla is zacht en smaakt mals en…		 Lees meer (+)De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al verraadt, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten. De sla is zacht en smaakt mals en iets nootachtig. Slabladeren kneuzen snel. Scheur de bladeren in stukken, in plaats van ze te snijden, dan blijven ze mooier. Lees minder (-) | ||
|     Groente & fruitmix #1 – bio	  Geproduceerd in Nederland  Biologisch geproduceerd ±1kg zoete aardappelen‚ 1 kool‚ ±0‚5kg tomaten‚ 3 bananen‚ ±0‚5kg citrusvruchten‚ 2 appels/peren, 1 komkommer, 1 sla. Bekijk bij de "ingrediënten" welke groente en fruit er normaal gesproken in deze tas zitten. De groenten en fruit in deze mix variëren wekelijks. Het is supergezond om dagelijks ongeveer 400g groenten binnen te krijgen en 2 stuks fruit. | ||
| 				Roodlof is een uit Italië afkomstige groente. Roodlof wordt in Italië onder de naam Radicchio rosso al eeuwen geteeld. Het is een variëteit van de wilde cichorei, net als witlof, en heeft een bittere smaak. Het is een bladgroente die…		 Lees meer (+)Roodlof is een uit Italië afkomstige groente. Roodlof wordt in Italië onder de naam Radicchio rosso al eeuwen geteeld. Het is een variëteit van de wilde cichorei, net als witlof, en heeft een bittere smaak. Het is een bladgroente die net zo groeit als een slakrop. Lees minder (-) | ||
|     Zoete Bataat oranje 950g klasse 2 – Direct van de boer bio	  Geproduceerd in Nederland  Biologisch geproduceerd 				Deze zoete aardappel - ook wel bekend als bataat - is misschien nog wel veelzijdiger dan de gewone aardappel! Door de zoete, zachte smaak is de aardappel erg lekker in hartige en zoete gerechten. Van ovenschotels en frietjes tot brownies;…		 Lees meer (+)Deze zoete aardappel - ook wel bekend als bataat - is misschien nog wel veelzijdiger dan de gewone aardappel! Door de zoete, zachte smaak is de aardappel erg lekker in hartige en zoete gerechten. Van ovenschotels en frietjes tot brownies; de zoete aardappel geeft het smaak! Lees minder (-) | ||
| Winterpostelein is een wintergroente met een frisse, ietwat zurige smaak en veel vitamine C en ijzer. Je kunt het rauw eten, in salades, in stamppot en nog veel meer! Het is zelfs lekker als snack. | ||
| 				De Yacon is een knolsoort en komt oorspronkelijk uit Peru. De oude Inca's waren al overtuigd van de overheerlijke frisse smaak van Yacon én ze vonden dat de knol een positieve invloed had op hun gezondheid. Sindsdien is de Yacon…		 Lees meer (+)De Yacon is een knolsoort en komt oorspronkelijk uit Peru. De oude Inca's waren al overtuigd van de overheerlijke frisse smaak van Yacon én ze vonden dat de knol een positieve invloed had op hun gezondheid. Sindsdien is de Yacon in allerlei vormen (vers, siroop, poeder, capsules) te vinden in veel Zuid- Amerikaanse landen. De Yacon is geliefd vanwege de bijzondere en subtiele zoete smaak. Lees minder (-) | 



















