Handige weetjes
-Klik op een productnaam of symbool naast de naam voor meer informatie.
-Klik op een afbeelding om de afbeelding te vergroten. Klik nog eens om de afbeelding te sluiten.
-Zie je een rood klokje naast een productnaam? Die producten dien je vóór dinsdag te bestellen.
Om overzicht te bewaren kun je bulk groenten (per krat) niet op deze pagina vinden, maar deze vind je hier.
Veel plezier met het kijken tussen de verse biologische groente!
Een stevige, smaakvolle aardappel uit Nederland. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. De aardappel kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Aardappel rood kruimig in voorverpakte zak 2kg – NL bio Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Biologisch geproduceerd De rode aardappel is een aardappelras met een rode schil. Het zijn iets kruimige aardappelen die redelijk stevig blijven tijdens het koken. Ze worden geteeld op natuurlijke wijze, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. | ||
Aardappel vast in voorverpakte zak 1kg – NL bio Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Biologisch geproduceerd Een stevige, smaakvolle aardappel. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. Kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Aardappel vast in voorverpakte zak 2kg – NL bio Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Biologisch geproduceerd Een stevige, smaakvolle aardappel. Een gezonde, vruchtbare bodem is een vereiste voor een lekkere biologische aardappel. Kan lang bewaard worden en is perfect om te koken, bakken en frituren. | ||
Aardappelen licht kruimig geel Jelly 950g – Direct van de boer Demeter Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Demeter gecertificeerd De aardappel Jelly is een joekel met heel lekkere smaak. Heel geschikt voor friet, maar ook voor stamppot! | ||
Aardappelen vast rood Laura 950g – Direct van de boer Demeter Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Demeter gecertificeerd Deze aardappel is een smaakvolle aardappel met een rode schil, vastkokend op het bord met een eigen fijne smaak. Ook wel de rode koningin genoemd. | ||
Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardperen zijn grillig gevormde knollen. Ze zijn lichtbruin, violet, roze of wit van kleur. Aardpeer is wat zoet. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een licht nootachtige smaak. Verse… Lees meer (+) Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardperen zijn grillig gevormde knollen. Ze zijn lichtbruin, violet, roze of wit van kleur. Aardpeer is wat zoet. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een licht nootachtige smaak. Verse aardperen zijn rauw te eten. Ze zijn dan lekker brossig en krokant. Lees minder (-) | ||
Deze alfalfakiemen bestaan uit het ontkiemde zaad van de luzerneklaver. Alfalfa is lekker fris van smaak en heeft een lichte bite. Door de neutrale smaak zijn alfalfakiemen heerlijk door salades, op een boterham met kaas of als garnering van soep. | ||
Aloë Vera kun je op talloze manieren gebruiken. Verwerk 'm in een smoothie, maak er je eigen verzorgingsproduct mee of gebruik de Aloë Vera op een andere creatieve manier. | ||
Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan wij bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. De "gewone" en krulandijvie worden zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd… Lees meer (+) Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan wij bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. De "gewone" en krulandijvie worden zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd gegeten. Bij koken en stoven slinkt de groente enigszins, reken daarom 250 tot 300 gram per persoon. Lees minder (-) | ||
Een artisjok is een grote distelachtige plant, met een violet/grijsgroene bloemknop. Het is een heerlijke groente, maar ook een met gebruiksaanwijzing! De gesloten knoppen zijn eetbaar. Voor het bereiden is het belangrijk dat je ze goed wast. Snijd de drie… Lees meer (+) Een artisjok is een grote distelachtige plant, met een violet/grijsgroene bloemknop. Het is een heerlijke groente, maar ook een met gebruiksaanwijzing! De gesloten knoppen zijn eetbaar. Voor het bereiden is het belangrijk dat je ze goed wast. Snijd de drie tot vier onderste blaadjes en de stronk weg. Vervolgens kun je de artisjok koken in voldoende water met een klein beetje zout. Lees minder (-) | ||
Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. In Nederland eten we meestal de paarse variant. De aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Aubergine combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers… Lees meer (+) Er is grote variatie in soorten aubergines, van wit en groen tot paars en bijna zwart. In Nederland eten we meestal de paarse variant. De aubergine heeft een neutrale maar volle, sappige smaak. Aubergine combineert bijzonder goed met dominante smaakmakers als knoflook, basilicum, tijm of met paprika, ui, courgette en tomaat. Lees minder (-) | ||
De baby avocado is klein van stuk en daarom ideaal om in één keer op te eten. Ze zijn veelzijdig te gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie, door een salade, om guacamole mee te maken of in plaats van boter in… Lees meer (+) De baby avocado is klein van stuk en daarom ideaal om in één keer op te eten. Ze zijn veelzijdig te gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie, door een salade, om guacamole mee te maken of in plaats van boter in bakrecepten. Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Avocado's zijn rijp als de schil na lichte druk meegeeft of als de pit rammelt wanneer de vrucht geschud wordt. Lees minder (-) | ||
Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado's klaar te maken en te eten. Heerlijk als basis voor guacamole, maar ook lekker op brood met olijfolie, limoensap en… Lees meer (+) Avocado is een klein wonder van de natuur, bomvol vitamine en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado's klaar te maken en te eten. Heerlijk als basis voor guacamole, maar ook lekker op brood met olijfolie, limoensap en zeezout. Een fijne toevoeging aan een salade, of in een soep of smoothie. Avocado's zijn rijp als de schil na lichte druk meegeeft of als de pit rammelt wanneer de vrucht geschud wordt. Bewaar ze op een koele plaats buiten de koelkast. Lees minder (-) | ||
Aziatische wokgroenten 300g – NL bio Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Biologisch geproduceerd Prei*‚ paksoi*‚ Chinese kool*‚ rode paprika*‚ rode ui* (*=bio) Deze wokgroenten zijn ideaal om te gebruiken in een Aziatisch gerecht, bijvoorbeeld een wokgerecht of in een curry. In een handomdraai zet je een gezonde maaltijd op tafel. Goedgevuld met prei, paksoi, Chinese kool, rode paprika en rode ui. | ||
Het jonge en kleine blad maakt babyspinazie zeer geschikt voor salades. Met bijvoorbeeld geitenkaas en walnoten. Maar natuurlijk ook ideaal voor het bereiden van warme gerechten en smoothies. Deze babyspinazie is gewassen en klaar voor gebruik. | ||
Bami- en nasigroenten 300g – NL bio Plasticvrij verpakt Geproduceerd in Nederland Biologisch geproduceerd Prei*‚ spitskool*‚ wortel*‚ rode ui*‚ rode paprika* (*=bio) Een overheerlijke mix van prei, spitskool, wortel, rode ui en rode paprika. | ||
Allemaal verschillende kleuren bieten. Deze bieten vind je normaal gesproken niet in de supermarkten‚ omdat deze niet door de reguliere selectieprocedure komen. Sommige bieten zijn wat klein‚ andere zijn gebarsten en andere zijn weer wat misvormd. |
In de spotlight! | |
---|---|