Quinoa-wortel-kerriespread
Een heerlijke spread met een heerlijke zachte kerriesmaak.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 75 gram Wortels
- 30 gram Quinoa
- 8 gram Havermout
- 20 gram Water
- 13 gram Citroensap
- 10 gram Kokosmeel
- 14 gram Kokosolie extra vierge
- 11 gram Lijnzaadolie
- 3 gram Keltisch zeezout
- 3 gram Kerriepoeder
Instructies
- Kook de quinoa volgens de beschrijving of gebruik gekiemde quinoa. Stoom de wortels totdat ze zacht zijn en laat de kokosolie smelten.
- Spoel de (gekookte quinoa en de) wortels met koud water af, zodat het kamertemperatuur heeft.
- Gebruik een blender of keukenmachine om de wortels, quinoa, water, citroensap kokosolie en lijnzaadolie fijn te maken.
- Gebruik een koffiemolen om de havermout fijn te maken en voeg dit meel samen met de kokosmeel toe aan het mengsel. Voeg ook het kerriepoeder en het keltisch zeezout toe.
- Gebruik een blender of keukenmachine om het mengsel volledig te laten mengen.
- Serveer het vervolgens op een cracker of op brood, of gebruik het om je groenten in te dippen.
- Eet smakelijk!
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!