RAW chocoladetaart

Maak je eigen superverantwoorde chocoladetaart die nog niet eens in de oven hoeft!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 1 taart(en)

Ingrediënten
  

Voor de bodem

Voor de vulling

Voor de chocolade topping:

Instructies
 

  • Vermaal de 50g walnoten in een koffiemolen. Voeg dit vervolgens toe aan een kom met 60g dadelstroop, 30g gesmolten kokosolie en 50g boekweitmeel (of gemalen gedroogde boekweitgraankiemen). Roer dit totdat het 1 geheel is.
  • Verspreid het mengsel op bakpapier, totdat je een mooie bodem hebt en leg dit in de koelkast totdat de volgende stap klaar is.
  • Laat 30g cacaopoeder smelten in een smeltpannetje. Vermaal 40g chiazaad in de koffiemolen. En maak van 4 bananen (ongeveer 400g) een gladde massa met een blender of staafmixer. Voeg dit vervolgens allemaal samen in een kom met 60g cacaopoeder en roer dit totdat het 1 gladde massa is.
  • Verspreid het mengsel over de bodem heen en zet het volgens weer terug in de koelkast zodat het weer steviger wordt.
  • Laat 30g cacaoboter smelten in het smeltpannetje en voeg vervolgens 25g cacaopoeder, 30g kokosbloesemsuiker en 20g chiazaad aan toe. Meng dit goed en verspreid het vervolgens over de laatst toegevoegde laag. Zet het vervolgens een kwartier in de koelkast.
  • Haal maar uit de koelkast en smakelijk eten! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de schaal telkens kort in de vriezer te zetten, gezien de chocotaart dan sneller steviger wordt.
Trefwoord Chocoladetaart, RAW, Taart, Vegan
Is jouw creatie geslaagd?Maak een foto van je creatie en vermeld @gaiagoodsnl of tag #gaiagoods!