Oliën & sauzen
Breng je gerechten naar een hoger niveau met deze biologische oliën en smaakvolle sauzen. Want de juiste ingrediënten maken van elk gerecht een meesterwerk. Veel plezier met kiezen en experimenteren!
nl_NL Sorteer resultaten
Reset Pas toe
Van oogst tot botteling, de olijven gebruikt voor de vierge olijfolie van La Bio Idea zijn behandelt en verwerkt met respect voor de natuur. De olijfolie is afkomstig uit Italië en zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Tevens te verhitten op… Lees meer (+) Van oogst tot botteling, de olijven gebruikt voor de vierge olijfolie van La Bio Idea zijn behandelt en verwerkt met respect voor de natuur. De olijfolie is afkomstig uit Italië en zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Tevens te verhitten op hoge temperaturen. Lees minder (-) | ||
Natufood Tarwekiemolie is rijk aan omega-3 vetzuren en vitamine E. Alfa-linoleenzuur (omega-3 vetzuur) draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Het effect slaat aan bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (3 eetlepels tarwekiemolie). Tarwekiemolie… Lees meer (+) Natufood Tarwekiemolie is rijk aan omega-3 vetzuren en vitamine E. Alfa-linoleenzuur (omega-3 vetzuur) draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Het effect slaat aan bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (3 eetlepels tarwekiemolie). Tarwekiemolie past in een varierend voedingspatroon en een gezonde levensstijl. Lees minder (-) | ||
Deze extra vierge olijfolie heeft een stevige en licht bittere smaak en is zeer geschikt voor gebruik in salades, dressings en als toevoeging na het koken of om in te stoven. Lichte smaakverschillen kunnen optreden, afhankelijk van oogst en tijd… Lees meer (+) Deze extra vierge olijfolie heeft een stevige en licht bittere smaak en is zeer geschikt voor gebruik in salades, dressings en als toevoeging na het koken of om in te stoven. Lichte smaakverschillen kunnen optreden, afhankelijk van oogst en tijd van het jaar. Lees minder (-) | ||
Tomatenketchup gezoet met agave 500g – Your Organic Nature bio Plasticvrij verpakt Biologisch geproduceerd Your Organic Nature tomatenketchup is gemaakt van zongerijpte tomaten. Deze ketchup is natuurlijk gezoet met agavesiroop, waardoor de pure smaak van tomaten behouden blijft. | ||
Deze olijfolie is speciaal gemaakt om mee te koken en bakken. Door de olijven te oogsten als ze nog maar net rijp zijn, zorgt onze boeren ervoor dat hij goed op smaak is. De olijfolie wordt koud en op hoge… Lees meer (+) Deze olijfolie is speciaal gemaakt om mee te koken en bakken. Door de olijven te oogsten als ze nog maar net rijp zijn, zorgt onze boeren ervoor dat hij goed op smaak is. De olijfolie wordt koud en op hoge snelheid gecentrifugeerd zodat het zo min mogelijk vocht bevat. Daarna wordt het gezuiverd en gefilterd, zodat er geen losse deeltjes meer in zitten. Het resultaat van al dat werk is een olijfolie die je loeiheet kunt verwarmen, niet spettert of gaat stinken in de pan en nog boordevol zit met essentiële vetten. Lees minder (-) | ||
Tamari is een krachtige Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Sojasaus is veruit het belangrijkste ingrediënt in de Japanse keuken. Heb je deze smaakmaker eenmaal geprobeerd, dan ben je verkocht. Het aroma is… Lees meer (+) Tamari is een krachtige Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen en koji (een unieke Japanse schimmel). Sojasaus is veruit het belangrijkste ingrediënt in de Japanse keuken. Heb je deze smaakmaker eenmaal geprobeerd, dan ben je verkocht. Het aroma is krachtig maar verfijnd. Wat je proeft is authentiek en op en top Japans. Het meest bijzondere? In tamari vind je alle vijf de smaakcomponenten in één keer terug: zoet, zout, zuur, bitter én umami! Tamari is multi-inzetbaar. Je kunt het werkelijk overal doorheen doen. Breng rijst of noedels ermee op smaak, door stoof- of roerbakgerechten, of gebruik 'm als dipsaus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Lees minder (-) | ||
Deze ontgeurde kokosolie heeft een neutrale geur en is goed om te gebruiken voor het bakken van voedingsmiddelen. Het rookpunt van de olie is hoog in vergelijking met de meeste andere oliën. Het rookpunt is de temperatuur waarbij de olie… Lees meer (+) Deze ontgeurde kokosolie heeft een neutrale geur en is goed om te gebruiken voor het bakken van voedingsmiddelen. Het rookpunt van de olie is hoog in vergelijking met de meeste andere oliën. Het rookpunt is de temperatuur waarbij de olie begint te ontbinden en schadelijk wordt voor gezondheid. Zodra het rookpunt is bereikt, zie je damp van de olie afkomen. Lees minder (-) | ||
De extra vierge olijfolie van Your Organic Nature heeft een stevige en licht bittere smaak en is zeer geschikt voor gebruik in salades, dressings en als toevoeging na het koken of om in te stoven. De olijfolie is gemaakt van… Lees meer (+) De extra vierge olijfolie van Your Organic Nature heeft een stevige en licht bittere smaak en is zeer geschikt voor gebruik in salades, dressings en als toevoeging na het koken of om in te stoven. De olijfolie is gemaakt van olijven uit de buurt van Cordoba, in Spanje. Lichte smaakverschillen kunnen optreden, afhankelijk van oogst en tijd van het jaar. Lees minder (-) | ||
De biologische olijven worden geoogst door een schudmachine en in kisten gedaan. Hierna worden ze verwerkt in een olijfmolen. Hier worden de olijven gezift (verwijdering van stof, takken, bladeren etc.) gewassen met koud water, koud gemalen, gezwenkt, koud geperst, geëxtraheerd… Lees meer (+) De biologische olijven worden geoogst door een schudmachine en in kisten gedaan. Hierna worden ze verwerkt in een olijfmolen. Hier worden de olijven gezift (verwijdering van stof, takken, bladeren etc.) gewassen met koud water, koud gemalen, gezwenkt, koud geperst, geëxtraheerd (het water en de olie worden gescheiden door een centrifuge) geklaard, waarna de olie wordt opgeslagen in stalen silo's en gebotteld. Het proces wordt koude persing genoemd, omdat er geen verwarming plaatsvindt. Lees minder (-) | ||
Fan van Mexicaans en houd je van pit? Dan zou dit zomaar de saus voor jou kunnen zijn! Deze taco saus is niet alleen lekker bij taco's, maar ook bij een burrito of een volle schaal nacho's. | ||
Deze ontgeurde kokosolie heeft een neutrale geur en is goed om te gebruiken voor het bakken van voedingsmiddelen. Het rookpunt van de olie is hoog in vergelijking met de meeste andere oliën. Het rookpunt is de temperatuur waarbij de olie… Lees meer (+) Deze ontgeurde kokosolie heeft een neutrale geur en is goed om te gebruiken voor het bakken van voedingsmiddelen. Het rookpunt van de olie is hoog in vergelijking met de meeste andere oliën. Het rookpunt is de temperatuur waarbij de olie begint te ontbinden en schadelijk wordt voor gezondheid. Zodra het rookpunt is bereikt, zie je damp van de olie afkomen. Lees minder (-) | ||
Your Organic Nature zonnebloemolie wordt koud geperst uit zonnebloempitten. De olie heeft een karakteristieke smaak en kan gebruikt worden bij temperaturen tot 180 graden celsius. | ||
Houd je van extra pittig, dan is deze hete saus op basis van sambal van Yakso een echte aanrader! De saus geeft een extra kick aan allerlei gerechten. Lekker bij Oosterse gerechten. Serveer het ook bij nacho's met verse guacamole… Lees meer (+) Houd je van extra pittig, dan is deze hete saus op basis van sambal van Yakso een echte aanrader! De saus geeft een extra kick aan allerlei gerechten. Lekker bij Oosterse gerechten. Serveer het ook bij nacho's met verse guacamole. Dat smaakt goed! Lees minder (-) | ||
Sambal oelek is de originele Indonesische sambal, gemaakt van chilipepers en zout. Deze sambal is een heerlijk pittige smaakmaker in allerlei gerechten, door de neutrale smaak kan je er alle kanten mee op! | ||
Your Organic Nature curry ketchup is gemaakt van mediterraanse tomaten en smaakvolle specerijen. Deze curry is een echte smaakmaker bij vlees, groenten, frites of snacks. | ||
Deze extra virgin kokosolie wordt koudgeperst uit vruchtvlees van kokosnoten. Door deze methode blijven voedingswaarden, smaak en geur nog lekker behouden. | ||
Sesam is voornamelijk bekend door de kleine eetbare zaadjes en zijn olie. Sesamolie is, naast consumptie, ook heel geschikt als massageolie. Het wordt veel in India gebruikt en bij Ayurvedische massages. Sesamolie bevat veel vitaminen en mineralen en heeft zelfs… Lees meer (+) Sesam is voornamelijk bekend door de kleine eetbare zaadjes en zijn olie. Sesamolie is, naast consumptie, ook heel geschikt als massageolie. Het wordt veel in India gebruikt en bij Ayurvedische massages. Sesamolie bevat veel vitaminen en mineralen en heeft zelfs een natuurlijke zonnebeschermingsfactor (3-4). Ook wordt sesamolie vaak gebruikt als mondspoelmiddel. Een heel veelzijdige olie dus! Lees minder (-) | ||
Lijnzaadolie wordt gemaakt van lijnzaad, het zaad van vlas. Dit zijn kleine, bruine, ovaalvormige zaadjes die bekend staan als superfood. Lijnzaad bevat namelijk omega 3-vetzuren, vezels, vitamine B1 en B2, magnesium, kalium, zink en calcium. Omega 3-vetzuren worden gelinkt aan… Lees meer (+) Lijnzaadolie wordt gemaakt van lijnzaad, het zaad van vlas. Dit zijn kleine, bruine, ovaalvormige zaadjes die bekend staan als superfood. Lijnzaad bevat namelijk omega 3-vetzuren, vezels, vitamine B1 en B2, magnesium, kalium, zink en calcium. Omega 3-vetzuren worden gelinkt aan gezonde hersenen, een gezond hart, een beter humeur, minder ontstekingen, een stralende huid en een volle bos haar. Die kleine zaadjes zitten dus bomvol voedingsstoffen! Lees minder (-) |