Vloeibare zeep maken van Dr. Bronner zeepblok
Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de veelzijdigheid van de Dr. Bronner zeepblokken. Onze vloeibare zeep was namelijk op, dus wilden we dit meteen even fixen!
Hoewel Dr. Bronner ook vloeibare zeep in zijn assortiment heeft, vinden wij het net zo prettig om vloeibare zeep te maken van het zeepblok. Met één zeepblok kun je vele liters vloeibare zeep maken, zo bespaar je niet alleen geld, je bespaart afval. Je bespaart namelijk verpakkingsmateriaal (de zeepblokken van Dr. Bronner worden geleverd in een omhulsel van gerecyled papier, bedrukt met inkt op waterbasis).

Gebruik
De vloeibare zeep kun je voor vele doeleinden gebruiken, zo kun je de zeep in een dispenser doen en gebruiken als handzeep, je kunt de zeep gebruiken om mee af te wassen en je kunt er zelfs wasmiddel mee maken (gebruik dan liever washing soda in plaats van baking soda).

 

Wat heb je nodig?
*20 g ‘zeeprasp’ van een Dr. Bronner Block, onderaan deze pagina zie je verschillende voorbeelden
*8 gram baking soda
*1 liter water

1. Rasp een deel van het zeepblok
Rasp 20 gram van jouw Dr. Bronner zeepblok in een kommetje.

2. In de pan ermee!
Kook het water en voeg er 20 gram geraspte zeep aan toe. Roer even in de pan en breng het vervolgens (opnieuw) aan de kook. Voeg vervolgens voorzichtig de baking soda toe (baking soda kan ervoor zorgen dat het zeep/watermengsel flink gaat schuimen). Wanneer zowel de zeeprasp als de baking soda is opgelost, is het tijd om het mengsel af te laten koelen.

3. De laatste stap…
Zodra je zeep is afgekoeld, giet je het in een glazen fles, of  direct in een zeepdispenser.

Wanneer de zeep zich naar verloop van tijd lijkt te scheiden van het water, helpt het om je vloeibare zeep te schudden.

Veel plezier met je eigengemaakte vloeibare zeep!