Wat is het toch fijn om heerlijk uitgerust wakker te worden. Maar helaas is fijn slapen voor veel mensen wel eens een uitdaging. Met deze tien tips ben je vanavond hopelijk snel in dromenland.

1. Het is belangrijk de oorzaak van je slapeloosheid te achterhalen. Pieker je bijvoorbeeld veel? Het kan dan helpen om je gedachten op te schrijven. Vaak zijn mensen overdag erg onrustig in het hoofd. Dan kun je natuurlijk niet verwachten dat je magischerwijs ‘s nachts nergens last van hebt. In dat geval zou vaker mediteren kunnen helpen.

2. Beweeg voldoende, overdag of vroeg in de avond. Ga een rondje rennen in de natuur, bezoek je sportschool of gebruik jouw woonkamervloer als een dansvloer. Op deze manier raak je ook lichamelijk moe.

3. Vitamine D helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme. In Nederland hebben we wat weinig zonlicht en ligt een vitamine D tekort dan ook op de loer. Een vitamine D supplement is dan zeker aan te raden. Wij verkopen de vitamine D3 van Mattisson – naar ons idee een geweldig merk.

4. Zorg voor een donkere slaapkamer met een prettig klimaat: beter iets te koel dan te warm, goede ventilatie, niet te droge lucht en absoluut geen tocht.

5. Het drinken van kruidenthee kan ook helpen om goed te slapen. Zo bevat Yogi Tea Bedtime ingrediënten die bijdragen aan een betere nachtrust. Deze goede, slaapbevordende thee verkopen wij. Drink niet te veel thee want dit zorgt natuurlijk voor het tegenovergestelde: een verstoorde nacht omdat je moet plassen.

6. Stop een uur voor het slapengaan met het kijken naar schermen (tv, tablet, computer, smartphone etc.). Neem bewust geen schermen mee je slaapkamer in, zo kom je ook niet in de verleiding deze toch te gebruiken. Melatonine helpt in de regulering van het dag-nacht /slaap-waak ritme. Zodra het donker is, zal je lichaam stoffen aanmaken zodat je goed in slaap kunt vallen. Deze beeldschermen hebben vaak blauw licht, wat in de natuur normaal gesproken alleen overdag aanwezig is. Hierdoor kan de melatonine-productie verstoord worden en kun je minder goed in slaap komen. Dus houd je apparatuur buiten de slaapkamer en ga ongestoord een rustigere nacht tegemoet!

7. Eet 2 tot 3 uur voor het slapen gaan niks meer. Dit draagt niet alleen bij aan een betere nachtrust, maar verkleint ook de kans op overgewicht.

8. Ga ontspannen naar bed. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling voor het slapen, doe ontspanningsoefeningen of luister rustgevende muziek. Vermijd te veel inspanning (zowel lichamelijk als geestelijk).

9. Maak gebruik van rustgevende en ontspannende geuren. Vooral de geur van lavendel werkt zeer rustgevend op je geest. Zo vind je bij Gaiagoods o.a. pillow mist. Deze bestaat enkel uit twee ingrediënten: gezuiverd water en natuurzuivere essentiële olie. Spray een aantal keren op je kussen voor het slapen gaan.

10. Hanteer een gezond slaapritme; ga op een vaste tijd naar bed en snooze niet. Door een vast slaapritme aan te houden, zul je merken dat je ook vloeiender door de dag heen gaat.

Hopelijk zullen deze tips jou helpen om weer als een roosje te slapen. Ik wens je in ieder geval prachtig mooie dromen toe!

nl_NL Sorteer resultaten
Reset Pas toe
Yogi Tea – Bedtime
Biologisch geproduceerd
Plasticvrij verpakt
10% korting bij afname vanaf 6 st.
Ontspannend, harmonieus en kalmerend. Je ’s avonds ontspannen met een heerlijk kopje YOGI TEA® Bedtime is een geweldige manier om de dag af te sluiten. Kamille, lavendel, nootmuskaat en valeriaanwortel worden al eeuwenlang door beoefenaars van Ayurveda gebruikt om spanning…
Lees meer (+)
Ontspannend, harmonieus en kalmerend. Je ’s avonds ontspannen met een heerlijk kopje YOGI TEA® Bedtime is een geweldige manier om de dag af te sluiten. Kamille, lavendel, nootmuskaat en valeriaanwortel worden al eeuwenlang door beoefenaars van Ayurveda gebruikt om spanning en stress te verminderen en slaap te bevorderen. Deze rustgevende kruiden en specerijen met geurige pepermunt en zoete venkel vormen een perfecte thee vlak voor het slapen gaan. Geniet van een diepe, rustgevende slaap en wordt verkwikt wakker. De essentie van deze thee is: "Ontspanning. Tijd voor jezelf".
Lees minder (-)
3,393,69
Max:
Min: 1
Step: 1
Vitamine D3 draagt bij aan de opname van calcium en stimuleert hiermee de groei en ontwikkeling van botten. Tegenwoordig lopen veel mensen het risico een vitamine D3-tekort op te lopen. De belangrijkste bron van vitamine D is namelijk zonlicht. Helaas…
Lees meer (+)
Vitamine D3 draagt bij aan de opname van calcium en stimuleert hiermee de groei en ontwikkeling van botten. Tegenwoordig lopen veel mensen het risico een vitamine D3-tekort op te lopen. De belangrijkste bron van vitamine D is namelijk zonlicht. Helaas zitten we meer en meer binnen, schijnt de zon niet altijd en door onder andere kleding en zonnecrèmes krijgt het lichaam weinig kans om vitamine D3 aan te maken. Een D3-supplement is in veel gevallen dan ook niet overbodig.
Lees minder (-)
16,49
Max: 10
Min: 1
Step: 1
Spray deze pillow mist op je kussen om gebruik te kunnen maken van de rustgevende en kalmerende eigenschappen van lavendel. De spray bevat enkel twee ingrediënten: gezuiverd water en natuurzuivere essentiële lavendelolie (Lavandula Augustifolia) afkomstig uit Bulgarije. De olie is…
Lees meer (+)
Spray deze pillow mist op je kussen om gebruik te kunnen maken van de rustgevende en kalmerende eigenschappen van lavendel. De spray bevat enkel twee ingrediënten: gezuiverd water en natuurzuivere essentiële lavendelolie (Lavandula Augustifolia) afkomstig uit Bulgarije. De olie is geproduceerd zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Zodra het flesje leeg is, kun je deze zelf hervullen met een essentiële olie naar keuze (voor verhouding, zie etiket).Schud het flesje voor gebruik en spray vervolgens enkele keren op je hoofdkussen of bed. 
Lees minder (-)
5,69
Max: 4
Min: 1
Step: 1
Kruidenthee For the Senses – Good night Yogi Tea bio
Biologisch geproduceerd
Plasticvrij verpakt
10% korting bij afname vanaf 6 st.
Good Night bereidt je voor op een aangename reis naar dromenland. De heerlijk geurende etherische lavendelolie wordt gecombineerd met milde kamillebloesem en hop voor een rustig en bewust einde van de dag. Een thee die het best kan worden vergeleken…
Lees meer (+)
Good Night bereidt je voor op een aangename reis naar dromenland. De heerlijk geurende etherische lavendelolie wordt gecombineerd met milde kamillebloesem en hop voor een rustig en bewust einde van de dag. Een thee die het best kan worden vergeleken met een omhelzing voor het slapengaan. Laat het theezakje 5-7 min. hangen in 250 ml kokend water.
Lees minder (-)
3,393,69
Max: 10
Min: 1
Step: 1
Emotioneel rustgevend Deze essentiële olie is op een duurzame manier geproduceerd in Bulgarije, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Lavendelolie is de meest gebruikte essentiële olie. Het wordt gebruikt in de aromatherapie en heeft verschillende gezondheidsvoordelen.  Exclusief…
Lees meer (+)
Emotioneel rustgevend Deze essentiële olie is op een duurzame manier geproduceerd in Bulgarije, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Lavendelolie is de meest gebruikte essentiële olie. Het wordt gebruikt in de aromatherapie en heeft verschillende gezondheidsvoordelen.  Exclusief pipet. Je hebt maar één pipet nodig voor meerdere essentiële oliën. Bekijk de pipet hier: https://gaiagoods.nl/product/pipet-glas-en-natuurrubber/
Lees minder (-)
6,49
Max: 2
Min: 1
Step: 1
Clipper – Organic Snore & Peace
Biologisch geproduceerd
Plasticvrij verpakt
10% korting bij afname vanaf 4 st.
Een rustgevende infusie met de bloemensmaak van kamille en lavendel en het verfrissende van citroenmelisse. De perfecte metgezel bij een boek voor het slapengaan.
2,89
Max:
Min: 1
Step: 1